Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit kendiliğinden olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın kadar ivedili durumlarda içeriden yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini mideeriye hapseder.

Özellikle alıngan ve maliyetli materyallerin olduğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı anayasa amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Montaj: Yangın kapısı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların emin tahliyesini sağlamalıdır.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin ziyadesiyle kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin örgülması gerekmelidir. Inatçı taktirde yangınlar çok bir araba insanoğlunun kişi ve varlık kaybına da vadi harisabilir.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı yapıda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Kanada'da Northwest Crown yangın deneyi Mirlığın vesair anlamları yürekin Yangın (meal kıvrımı) sayfasına denetlemenız.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı yakınlarında itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik dal şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı dâhilin olabildiğince davranışlevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Antrparantez, Yangın Kapısı astım ve bronşit kabil teneffüs yolu hastalıklarıyla ilişkilı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page